W A A R O M  E E N  M A S S A G E ?

Sommige mensen denken dat een massage pure luxe is waar je tijd en geld voor over moet hebben.

Een ontspanningsmassage is inderdaad een gevoel van pure luxe, een heerlijk verwenmoment, een soort minivakantie waarin je even helemaal niets hoeft. Maar een ontspanningsmassage is veel meer dan dat.

GOEDE REDENEN OM JE TE LATEN MASSEREN

 

Massage is gezond
Je spieren, de huid, je bloedsomloop, je lymfestelsel en zelfs je hormoonhuishouding worden op een positieve manier beïnvloed door een massage. Het gaat dus verder dan alleen het afvoeren van afvalstoffen. Een massage helpt het lichaam in balans te blijven en het ondersteunt en versterkt het zelfgenezend vermogen. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken worden gepubliceerd die de heilzame werking van massage onderbouwen.

 

Massage beïnvloed je gevoel
Wanneer je niet lekker in je vel zit: je voelt je bijvoorbeeld neerslachtig, onrustig of je hebt een onbestemd gevoel, dan kan een massage jou opvrolijken. Bij prettig fysiek contact worden namelijk “gelukshormonen” aangemaakt. Vooral oxytocine en serotonine spelen hierbij een grote rol. Er wordt steeds meer bekend over de werking van deze stofjes.

 

Massage geeft ontspanning en is een heerlijk moment voor jezelf
Een goed uitgevoerde ontspanningsmassage geeft een diepe ontspanning voor zowel lichaam als geest. Niet bezig zijn met je gezin, je huishouden, je werk, je familie, maar even tijd voor jou! Je even laten verwennen door warm en aandachtvol contact met alle aandacht voor jou en je lijf. De hectiek in ons leven en de snelheid van de maatschappij geven bijna dagelijks stress. Stress is een ander woord voor spanning. Dit ervaar je dus dagelijks, dan is elke maand een uurtje ontspanning een mooie tegenhanger hiervoor...


Massage is écht contact
Aangeraakt worden is een basisbehoefte van elk mens en is net zo nodig als bijvoorbeeld eten, drinken en een dak boven je hoofd. Zeker in de westerse cultuur kunnen mensen erg terughoudend zijn met fysiek contact en soms lijkt er zelfs een taboe op te rusten. In een massage word je warm, veilig en respectvol aangeraakt en dat geeft veel voldoening van de behoefte die elk mens heeft: raak me aan.

Massage verhoogt je bewustzijn
Door massage word je je meer bewust van je lijf en je gevoelens. Emotionele blokkades die zich vastgezet hebben in je lijf kunnen zachter worden en hierdoor kom je weer meer in contact met je oorspronkelijke levensenergie. Massage kun je dus beschouwen als een zachte vorm van lichaamsgerichte therapie. Het helpt je ook om minder “in je hoofd te zitten” en meer in je lijf. Je wordt je meer bewust van je lichaamssensaties en bent beter in het hier-en-nu. Je zou kunnen zeggen dat massage een vorm van mindfulness is.

 

Massage geeft verlichting van klachten
Veel mensen hebben pijn in hun nek of schouders, meestal veroorzaakt door stress en een verkeerde werkhouding. De aandacht, de ontspanning en de feitelijk fysieke uitwerking op het lijf door massage geeft vermindering van (pijn)klachten. Daarnaast komt het regelmatig voor dat mensen met chronische pijn, deze pijn beter kunnen hanteren wanneer ze zich regelmatig laten masseren.

 

Massage werkt helend
Het kan zijn dat je in je verleden onvoldoende of met te weinig respect aangeraakt bent. Of je bent erg onzeker geworden, doordat je bijvoorbeeld gepest werd. Massage geeft je de mogelijkheid om je zelfvertrouwen weer sterker te maken en een tekort aan prettig en respectvol contact weer in te halen. Massage kan je ook ondersteuning bieden als je in een therapeutisch proces zit.

Massage helpt bij psychosomatische klachten
Als je last hebt van fysieke klachten die voortkomen uit de psyche, spreekt men van psychosomatische of psychofysiologische aandoeningen. Als je het vermoeden hebt dat lichamelijke klachten een emotionele of psychische oorzaak hebben, kan een ontspannende massage je hierbij ondersteunen en inzicht geven.

Of...

Gewoon omdat het lekker is! Massage = genieten!

 

Bron: R. van Wees

CONTACT

Hemsterhuisstraat 117

2513 RB Den Haag

info@vogelsvrijbodywork.nl

Tel:  06-13674334

KvK: 70013853

BTW:NL002024347B72

Bericht ontvangen!

Aangesloten bij de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS).