M A S S A G E

DE MASSAGE

Een ontspanningsmassage is een zachte en trage massage waarbij ik jouw lichaam stap voor stap in ontspanning breng. De druk van de massage word langzaam opgebouwd waarbij tegelijkertijd het tempo steeds verder zal vertragen. Soms zal ik je vragen om dieper te ademen en zo de ontspanning verder te verdiepen. Wanneer dat nodig is, zal ik met stevigere technieken spanningsklachten aanpakken. Ook zal ik de spierknopen die ik tegen kom behandelen. Hou er wel rekening mee dat het behandelen van flink gespannen spieren en spierknopen meerdere massages nodig heeft.

 

Door mijn aandachtvolle intuïtieve massage wordt jouw aandacht naar jouw lichaam getrokken. Langzaam maar zeker zullen de gedachten in jouw hoofd tot rust komen en zal je in een soort slaap-waak-bewustzijn komen. Het gebeurt regelmatig dat er emoties omhoog komen. Dit is niet raar. Voel je vrij om je tranen te laten lopen, dat zal de ontspanning alleen nog maar meer verdiepen.

 

Een ontspanningsmassage is een zachte massage die diep en lang doorwerkt. De massage heeft effect op jouw hele lichaam. Door de massage worden jouw spieren aangezet om te ontspannen, waardoor de doorbloeding verbetert en energie weer kan stromen. Wanneer jouw spieren gemasseerd worden, komen er dus afvalstoffen vrij. Daarom is het goed om na de massage extra water te drinken. Maar de effecten gaan veel verder dan alleen afvalstoffen afvoeren. Kijk hiervoor bij: "Waarom een ontspanningsmassage” en “Een massage kan een burn-out voorkomen.


En omdat een ontspanningsmassage zoveel effect heeft op jouw lichaam, bestaan er ook redenen om niet gemasseerd te worden, de zogenaamde contra-indicaties. Kijk hiervoor bij contra-indicaties.

 

 

PRAKTISCH

Bij de eerste kennismaking hebben we een intakegesprek van ongeveer 15 minuten. Hierin kunnen we elkaar een beetje leren kennen. Dit is prettig, omdat een eerste keer gemasseerd worden ook wat spannend kan zijn. Spreek dit gerust uit, dat haalt vaak de spanning al weg.

 

In dit gesprek bespreken we jouw wensen, verwachtingen en lichamelijke klachten. Je kunt hierin aangeven wat je graag gemasseerd wilt hebben en wat niet. Ook zal ik vragen stellen over jouw medische situatie. Ik vraag je om open, eerlijk en volledig te antwoorden. Dit is nodig om een fijne en veilige massage te kunnen geven.

 

Wanneer alles duidelijk is zal ik je vragen om je kleding uit te doen en op de massagetafel plaats te nemen. Ik zal een doek omhoog houden zodat jij volledige privacy hebt.

 

Tijdens de massage speelt er zacht ontspanningsmuziek. Je ligt op een comfortabele massagetafel waarbij alleen het lichaamsdeel wat gemasseerd word bloot ligt. De rest van jouw lichaam zal steeds afgedekt zijn. En indien nodig, extra warm gehouden worden met dekens.

 

Ik masseer met olie op jouw blote huid. De olie die ik gebruik is puur natuurlijk. Het bestaat voor 90 % uit amandelolie en voor 10% uit jojoba olie. Mocht je allergisch zijn voor noten laat mij dit dan weten, dan gebruik ik druivenpitolie.

 

Na de massage is er standaard 15 minuten om even bij te komen en na te praten met een glas water of een kop thee. Wanneer je merkt dat je langer door wilt praten, dan kan dat uiteraard. Soms kan het ter plekke achter de massage aan. Soms niet en dan kunnen we een vervolgafspraak maken voor een coaching gesprek.

 

Wanneer je na de massage het verkeer in moet kijk dan goed uit. Drink ook even geen alcohol en drink de dagen na de massage extra water. Dit helpt jouw lichaam om de afvalstoffen sneller af te voeren.

 

Bij alle behandelingen geldt dat het fijn is om de tijd erna niets te moeten. Zo kan datgene wat aangeraakt is nog verder doorwerken en haal je het maximale uit jouw behandeling.

 

 

TIJDEN

In 60 minuten kan ik een deel van jouw lichaam masseren. Jij kiest zelf welk deel. Over het algemeen kiezen mensen voor een massage van de rug, schouders en nek. Ik adviseer altijd wel om ook de voeten kort mee te laten masseren. Door het masseren van jouw voeten gaat jouw aandacht naar jouw voeten en dus uit jouw hoofd.

 

Bij sterk vastzittende spieren en/of bij het behandelen van spierknopen is het raadzaam om een aantal weken achter elkaar langs te komen. Je kan er dan ook voor kiezen om een afspraak voor 30 minuten te maken.

 

In 90 minuten kan ik jou een volledige lichaamsmassage geven. Dit kan op twee manieren, namelijk volgens een vaste tijdsindeling of intuïtief. Bij een vaste tijdsindeling masseer ik elk lichaamsdeel een bepaalde tijd.

Bij een intuïtieve massage geef ik lichaamsdelen die meer aandacht nodig hebben deze extra aandacht. Dit betekent dan wel dat een ander lichaamsdeel geen of een kortere massage krijgt. Als voorbeeld: wanneer je rug en schouders erg vast zitten kan het zijn dat ik niet meer toe kom aan het masseren van jouw armen en handen.

 

In 120 minuten is het mogelijk om een intuïtieve massage te krijgen, waarbij ook nog alle delen van jouw lichaam gemasseerd worden.

 

 

VOETMASSAGE

Wanneer je er bij stil staat wat je voeten allemaal voor jou doen, dan merk je hoe belangrijk ze zijn. Hoog tijd om ze eens flink te verwennen dus! Je kunt een voetmassage van 30 minuten of 60 minuten boeken. In de voetmassage van 60 minuten zitten ook enkele voetreflextechnieken.

 

Welke massage je ook kiest, ik garandeer jou een gevoel van ontspanning en hernieuwde energie.

Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Waarom een ontspanningsmassage

Een massage kan een burn-out voorkomen

Contra-indicaties

Tarieven

Algemene Voorwaarden

CONTACT

Hemsterhuisstraat 117

2513 RB Den Haag

info@vogelsvrijbodywork.nl

Tel: 06-13674334

KvK: 70013853

BTW:NL002024347B72

Bericht ontvangen!

Aangesloten bij de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS).