Jacquelien Vogels

JACQUELIEN

WIE BEN IK?

Mijn naam is Jacquelien, 52 jaar, geboren en getogen Westlandse en sinds een paar jaar woon en werk ik in Den Haag. Ik hou van muziek, festivals, salsadansen, mantra zingen, dieren, alle dieren, reizen, vuur maken op het strand, lekker eten, kickboxen, kamperen, witte biertjes en zwemmen in de zee.

Mijn vrienden omschrijven mij als warm, betrokken, lief, inlevend, zorgzaam, grappig, eigenwijs, eerlijk en direct.

 

 

MIJN WERKERVARING

Na diverse banen in het bedrijfsleven, heb ik besloten over te stappen naar de zorg. Ik heb een baan in de zorg gezocht en ben in de avonduren de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlener gaan volgen. Dit was ruim 20 jaar geleden.


20 jaar ben ik werkzaam geweest als ambulant begeleider en coach van mensen met een (licht) verstandelijke beperking met het daarbij voorkomende psychiatrisch en zorgmijdend gedrag. Boeiend werk waarin het mijn grote passie was om deze mensen in hun eigen kracht te zetten. Om ze bewust te maken van de dingen die ze goed kunnen en deze te versterken. En wat een mooie krachtige mensen heb ik mogen begeleiden! Mensen met “moeilijk verstaanbaar” gedrag, die met de juiste ondersteuning zo mooi konden schijnen! De puurheid van emoties, de grote creativiteit en heldere, eerlijke denkwijze... zo leerzaam, zo'n mooie kracht!

 

Ik heb in deze jaren in verschillende teams en functies gewerkt. Mijn werk bestond uit het coachen van cliënten, collega's en stagiaires. De rode draad in al mijn trajecten, maar ook bij het coachen van mijn collega's en stagiaires, was: Wie ben jij? Wat kan jij goed? Hoe kan je dat maximaal inzetten? Wat kan jij niet? Wat kun je nog aanleren en wat niet meer? En welke oplossing kunnen we hiervoor vinden?

 

Wat ik hierin geleerd heb, is mijn eigen overtuigingen, normen en waarden los te laten en zo volledig mogelijk open te staan voor wat er komt. Om op deze manier echt te luisteren en aan te sluiten bij de ander. En hierbij niet alleen de gesproken woorden te zien, maar de gehele mens.

Juist bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking is het nodig om het gangbare los te laten, om zo in volledige openheid te luisteren naar wensen. En daarna creatief te zijn en "out of the box" te denken bij het zoeken naar manieren om deze doelen te bereiken.

Door het zien van een houding, uitdrukking in de ogen, het tussen de regels door lezen en op deze laag onder de woorden in te gaan, heb ik ervaren dat er snel diepte in gesprekken kwam en doelen sneller behaald konden worden.

 

Dit observeren en aansluiten is mijn tweede natuur geworden en gaat tegenwoordig automatisch. Ik merk dat alle mensen zich hierdoor gezien en gehoord voelen en daardoor automatisch meer in hun kracht komen. En dat is eigenlijk ook zo logisch.

Want schijnen wij allemaal niet zoveel krachtiger, mooier en meer ontspannen wanneer we echt gezien en gehoord worden? Wanneer we mogen zijn wie we zijn, doen waar we goed in zijn, wat we leuk vinden en waarvan ons hart warm wordt? 

Ikzelf in ieder geval wel!

 

 

MIJN LEVENSERVARING

Op het gebied van energiewerk en diverse vormen van coaching heb ik veel ervaring, deels opgedaan in diverse banen. Maar ook op persoonlijk vlak als gevolg van een moeilijke start in dit leven, de gevolgen daarvan en later ook tijdens mijn burn-out. 

Mijn burn-out heb ik als tweeledig ervaren. In eerste instantie was het een angstige ervaring. Ik verloor steeds meer het overzicht en de controle over mijn leven, mijn emoties en mezelf. Mijn lichaam en hoofd deden niet meer wat ik gewend was en ik raakte emotioneel steeds verder uit balans en hier had ik geen invloed meer op. Ik had niet door dat mijn lijf signalen af gaf en als een echte Westlandse zette ik een tandje bij en buffelde door. Totdat mijn lijf er letterlijk mee stopte en ik gedwongen was tot rust.

Achteraf gezien is dit het mooiste cadeau dat mijn burn-out mij gegeven heeft. Ik werd gedwongen tot rust en introspectie. Het was een mooie kans om door middel van zelfonderzoek duidelijk te krijgen wat er nu allemaal gebeurd was. Ook kon ik onderzoeken wat ik nu nodig had om weer energiek en gelukkig te worden. Een mooi en boeiend proces waaruit veel goede veranderingen gekomen zijn.

 

MIJN PASSIE

In 2014 zag ik in mijn meditatiecentrum informatie hangen over een workshop ontspanningsmassage. Vanuit nieuwsgierigheid besloot ik deze workshop te gaan doen. En dit was een schot in de roos.

Het was zo mooi om te ervaren dat ik een ander mens zo diep in ontspanning kon brengen! Ook was het geweldig om te merken dat ik hiervan zelf energie kreeg! Ik werd hier zo blij van, ik huppelde bijna naar huis!

Ik volgde diverse cursussen, kocht een massagetafel en begon de mensen om mij heen te masseren. Het waren allemaal feestjes waarvan ik het verdere verloop nooit had kunnen vermoeden.

In 2016 kreeg ik de mogelijkheid om een wens van mijn bucketlist werkelijkheid te laten worden. Ik kon in de leer bij Petra Giesbergen. Het starten van de opleiding tot Siberisch Sjamanistisch healer was een lang gekoesterde wens die werkelijkheid werd.

In 2017 kwam alles samen met de start van mijn eigen praktijk; Vogels Vrij Bodywork

Het is geweldig om in mijn praktijk mijn nieuwe passies te mogen combineren met de al bestaande passies uit mijn eerdere werk. Het is een grote droom en een geweldig cadeau. Het geeft mij een enorm groot gelukkig vrijheidsgevoel! En dat is wat ik iedereen gun!

Ik heb de vrijheid om te zijn wie ik ben! En het is waar, dat is echt geluk!

CONTACT

Hemsterhuisstraat 117

2513 RB Den Haag

info@vogelsvrijbodywork.nl

Tel: 06-13674334

KvK: 70013853

BTW: NL002024347B72

Bericht ontvangen!

Aangesloten bij de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS).