H E A L I N G

WAT IS HEALEN?

Healen is het Engelse woord voor helen. Een healer heelt (maakt heel) met energie. Een healer is een doorgever van energie die voor jou bedoeld is.

 

WAT IS SJAMANISME?

Sjamanisme gaat ervan uit dat alles een ziel heeft. Mensen, dieren, bomen, stenen, maar ook de spirits uit de onzichtbare wereld. En dat alles met een ziel in essentie dezelfde energie heeft. Al deze energie is met elkaar verbonden, gelijkwaardig aan elkaar en beïnvloedt elkaar.

Een sjamaan is een tussenpersoon, een soort brug tussen de spirituele wereld en de mens (fysieke wereld).

Met behulp van bepaalde rituelen roept de sjamaan een staat van bewustzijn op welke het mogelijk maakt om door de verschillende werelden te reizen en contact te maken met o.a. persoonlijke spirithelpers. Deze staat van bewustzijn heet een 'trance of Prayerstate'. En hier in deze staat vraagt de sjamaan de spirits om hulp en raad welke nodig is om verstoord evenwicht, in welke vorm dan ook, weer in balans te brengen.

De oude sjamanen waren bij hun stammen o.a. tegelijk genezer, maatschappelijk werker, healer, droomuitlegger, adviseur en psychotherapeut.

 

Een sjamanistisch healer is geen sjamaan. Een healer is een leerling van een sjamaan en de lessen blijven een leven lang doorgaan. Ik zelf volg sinds twee jaar de opleiding tot sjamanistisch healer bij Petra Giesbergen (Altaiskaya byelka) van het Institute of Siberian Shamanism. Minimaal twee keer per maand komen wij een dag bij elkaar om te leren en verder te verdiepen. Een boeiende reis welke mij iedere keer weer vol verwondering laat ontwikkelen en groeien als mens en als healer.

WAT IS EEN SJAMANISTISCHE HEALING?

Als Siberisch sjamanistisch healer maak ik contact met moeder aarde (Umai) en great spirit (Tengri). In dit contact vraag ik wat jij nodig hebt. De energie die komt is voor jou bedoeld en deze geef ik door aan de plekken van jouw lichaam waar het nodig is. Soms is het eerst nodig dat er plekken energetisch schoongemaakt worden. Soms is het alleen nodig dat bepaalde plekken in jouw lichaam of energiesysteem extra energie krijgen. Dit is per keer verschillend en niet van te voren te zeggen. Ik ben hierbij volgend. Dus een healing geeft energie op de plekken in het lichaam waar het nodig is. Een healing kan ook emotionele blokkades verkleinen en uiteindelijk opheffen. Dit zal meerdere behandelingen nodig hebben. Iedere healing is verschillend. Soms merk je direct een verandering, soms merk je dit pas na een paar dagen. Een healing geeft ook regelmatig inzichten in systemen en afweermechanismen die je in je leven ontwikkeld hebt.

 

Een healing kan helpen bij angst-, pijn- en vermoeidheidsklachten, bij burn-out, stress en onrust. Maar ik ben geen arts. Mijn nadrukkelijke advies is dan ook om met fysieke klachten eerst bij een arts langs te gaan. Ik kan als healer enkel en alleen een ondersteunende functie hebben bij fysieke klachten. Ik kan dus niet genezen of voorspellen!

 

PRAKTISCH

Bij een healing houd je jouw kleding aan, dus trek comfortabel zittende kleding aan. Tijdens de healing raak ik je in principe niet aan. Mocht dit wel nodig zijn, dan vraag ik hiervoor jouw toestemming. Er zijn veel manieren van healen. Ik kijk ter plekke welke voor jou goed is. Daarom zal ik je de ene keer vragen om te gaan zitten en een andere keer om liggend plaats te nemen. Tijdens de healing wordt er niets verwacht van jou. Je kan je ogen sluiten en ontspannen laten komen wat er komt. Het is wel nodig dat je je open kan stellen voor de healing. Daarvoor is het nodig dat je je veilig voelt bij mij en hetgene dat gaat gebeuren. Daarom: heb je vragen …. stel ze van te voren aan mij! Ik ben niet eng, echt niet! :-)

Tijdens het healen krijg ik beelden door. Na de healing zullen wij deze samen bespreken en interpreteren. Hier komen vaak inzichten en duidingen uit.  Het is goed om te zorgen dat je na onze afspraak rust kan pakken. Zo werkt de behandeling en de ontspanning langer door. Soms merk je direct effect van de healing en soms pas na een paar dagen. Je zult je na afloop in ieder geval ontspannen en slaperig voelen. 

DIEREN

Ik heal ook dieren. Ik ben een groot dierenvriend. Ik ervaar het als zeer pijnlijk om te zien hoe mensen met dieren omgaan en wat voor een schade dat bij deze dieren aanbrengt. Al vele jaren ervaar ik frustratie omdat ik niet weet op welke manier ik dieren kan helpen. 

Door toeval heb ik mogen ervaren dat ik ook dieren kan healen en dat dit een zichtbaar positief effect heeft.

Vraag mij gerust of ik iets voor jou en jouw dier kan betekenen.

CONTACT

Hemsterhuisstraat 117

2513 RB Den Haag

info@vogelsvrijbodywork.nl

Tel: 06-13674334

KvK: 70013853

BTW:NL002024347B72

Bericht ontvangen!

Aangesloten bij de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS).