C O A C H I N G

WAT DOET EEN COACHING GESPREK?

Coachen kan een belangrijke oplossende werking hebben voor stressklachten en kan ook een preventieve werking hebben voor een burn-out. Soms is het fijn om in alle veiligheid jouw emoties, gedachten en vragen die omhoog komen te uiten.

Soms is het fijn om het verhaal van jouw week of jouw leven te vertellen. Dat kan al voldoende zijn om ruimte te ervaren en te kunnen ontspannen. Gewoon even je hoofd leeg maken en emotioneel ontladen ....om daarna weer verder te kunnen gaan. Dan is af en toe een gesprek genoeg.

 

Maar soms kunnen emoties en gedachten ingewikkelder zijn en veel dieper zitten. Ze kunnen onbewust zijn en verweven zitten in gedrags- en denkpatronen die je belemmeren, spanning geven en zelfs uitputten. Dan is er meer nodig. Dan is het goed om door middel van coaching gesprekken te onderzoeken waar je precies last van hebt en welke onbewuste denk- en gedragspatronen daar achter zitten. Om deze inzichten vervolgens te veranderen in positief helpende patronen die jou energie en ontspanning geven. Ook is het goed om de patronen die jou versterken bewuster in te zetten en te vergroten.

 

 

Coachingsvragen kunnen zijn:
 

  • Leef ik wel zoals ik wil leven?

  • Ben ik wel gelukkig met het werk wat ik doe?

  • Waarom loop ik steeds tegen dezelfde problemen aan?

  • Waarom ben ik steeds zo moe?

  • Waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik die voelen?

  • Hoe kan ik mijn grenzen aangeven en zelf ook aanhouden?

 

 

MIJN MANIER VAN COACHEN

Aan mijn keukentafel met een pot thee, koffie of een glas water gaan we in gesprek over de vragen die jij hebt.

Je mag geheel jezelf zijn. Het is niet nodig om iets hoog te houden of jezelf anders voor te doen dan je bent. Ik vind niet snel iets vreemd of raar. Ik weet dat elke gedachte, emotie en gedrag een oorzaak of reden heeft. Voel je vrij om dit zonder schaamte te delen. Alleen zo kunnen we samen onderzoeken wat het probleem of jouw echte vraag is.

 

Het is mijn ervaring dat ieder mens diep van binnen weet wat goed voor zichzelf is of wat er nodig is. Het is alleen vaak moeilijk om daar zelf bij te komen. Het is mijn rol als coach om aan jou díe vragen te stellen die leiden naar jouw eigen antwoorden, wijsheid en kracht.

EEN COACHING GESPREK HEEFT 3 FASEN

  1. Probleemanalyse

  2. Formuleren van doelen

  3. Actieplan

 

Het is mijn ervaring dat deze fasen door elkaar lopen. Maar wanneer je dat wilt, kunnen we de gesprekken ook gestructureerd langs deze drie punten laten lopen. Het is immers jouw proces waar jij verantwoordelijk voor bent en blijft. Jij bepaalt welke tips en adviezen je aanneemt en uitvoert en welke niet.

 

Tijdens de gesprekken zal ik je helpen om de (eventuele) kluwen van gedachten te ontrafelen. Je mag van mij verwachten dat ik jouw blinde vlekken zal benoemen. Dit zal soms confronterend  zijn, maar altijd eerlijk, integer en respectvol. Een kwaliteit van mij is het "out of the box denken". Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. En daarnaast het zoeken naar kleine haalbare stappen om weer terug te komen in jouw kracht.

Ik zal bij dit alles de rode draad in het gesprek in de gaten houden en -indien nodig- jou steeds hier naar terug leiden.

 

 

PRAKTISCH

Coaching gesprekken kunnen bij mij voor of na een massage en healing geboekt worden. Maar kunnen uiteraard ook los worden geboekt. Ik vind het belangrijk om kwaliteit te leveren. Op het gebied van burn-out en coaching heb ik veel ervaring. Ik ken deze, vaak heftige, processen. Je kan er dus op rekenen dat mijn woorden een stevige inhoud hebben. Ik weet waar ik het over heb en ik weet hoe belangrijk zuiverheid en zorgvuldigheid zijn. Kwaliteit leveren betekent voor mij daarom dan ook eerlijk zijn in wat ik wel en niet kan bieden. In geval van te heftige problematiek kan ik jou bijvoorbeeld adviseren om naar een psycholoog of traumatherapeut te gaan. Ik heb een netwerk met goede therapeuten waarnaar ik jou kan doorverwijzen, indien dat nodig blijkt te zijn.

CONTACT

Hemsterhuisstraat 117

2513 RB Den Haag

info@vogelsvrijbodywork.nl

Tel: 06-13674334

KvK: 70013853

BTW:NL002024347B72

Bericht ontvangen!

Aangesloten bij de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS).