B U R N - O U T  V O O R K O M E N

EEN MASSAGE KAN EEN BURN-OUT VOORKOMEN

“Burn-out zijn” is wezenlijk anders dan “overspannen zijn”. Bij overspannenheid lukt het je niet meer om de spanning in jouw leven aan te kunnen. Bij een burn-out lijkt het ook alsof je de spanning niet meer aankan, alleen heeft dit een andere reden. Bij een burn-out is jouw batterij volledig leeg. Het is dus een fysieke uitputting waardoor je emotioneel uit balans bent. Vergelijk het maar met twee nachten niet slapen. Ook dan ben je snel geprikkeld, geirriteerd en emotioneel.

 

Niet zelden worden deze twee door elkaar gehaald of als een zelfde iets gezien. Dit is naar mijn mening en ervaring onterecht omdat het een verkeerd beeld geeft over de oorzaken van de burn-out en de manieren van herstel.

 

We hebben allemaal een batterij die oplaadt en leegloopt en oplaadt... Hierdoor is het mogelijk om wanneer je moe bent, toch nog even een uurtje door te werken. Je neemt dan wat reserve uit je batterij op. Wanneer je dan die nacht een uurtje langer slaap pakt, is je batterij weer aangevuld en is er geen probleem.

 

Maar als je voor een langere tijd structureel extra energie uit jouw batterij neemt en bovendien niets doet om je batterij weer op te laden, dan raakt jouw reserve op en is je batterij helemaal leeg. Jouw lichaam stopt dan letterlijk en dat heet burn-out.

 

Geen paniek! Jouw lichaam geeft van te voren honderden signalen af voordat het zo ver is. Het enige wat jij hoeft te doen, is luisteren naar de signalen die jouw lichaam af geeft. Hiervoor is lichaamsbewustzijn nodig en dit krijg je door een massage.

 

Uiteraard is bewustwording niet voldoende. Het is nodig om dingen in jouw leven daadwerkelijk te veranderen. Lukt dat je niet alleen en kan je wel hulp en advies gebruiken? Boek dan een coaching gesprek bij mij. Ik kan je ondersteunen vanuit persoonlijke ervaring.

CONTACT

Hemsterhuisstraat 117

2513 RB Den Haag

info@vogelsvrijbodywork.nl

Tel:  06-13674334

KvK: 70013853

BTW:NL002024347B72

Aangesloten bij de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS).

Bericht ontvangen!